Amazzoni Gin Cocktail Competition 2023 - 2 Νικητές
Το Amazzoni Gin καλεί όλες & όλους τις/τους bartender της Ελλάδος, να δημιουργήσουν μια original συνταγή (twist) ενός κλασικού cocktail, βασιζόμενες/οι σε 3 πυλώνες (sustainability, zero waste, eco-friendly).
Deadline Συμμετοχών: 30/09 - 23:59 EET
Νικητές
Βραβείο “Best Drink”: Δραμανίδης Ιωάννης
Βραβείο “Best Digital Presence”: Τσαρτσίδου Άννα
Finalists
- Αθανασόπουλος Γιώργος
- Αρχοντούλης Στέφανος
- Γαμπιεράκης Μιχάλης
- Δουζένης Γιάννης
- Δραμανίδης Ιωάννης
- Παναγιωτόπουλος Κων/νος
- Σιδέρης Αθανάσιος
- Σπυρέας Πάνος
- Τσαρτσίδου Άννα
- Φωτιάδης Βασίλης
Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε το έπαθλο της 1ης & της 2ης θέσης:
Ταξίδι 5 ημερών στο Rio de Janeiro με όλα τα έξοδα πληρωμένα
- 1) Αντλήστε έμπνευση από τις αξίες του brand για τη δημιουργία της συνταγής σας
- 2) Εφαρμόστε αρχές του Sustainability . Zero Waste . Eco-friendly
- 3) Δηλώστε συμμετοχή έως τις 30/09 23:59 EET
- 4) Αναρτήστε τη συνταγή σας στο instagram profile σας και διαδώστε την ιστορία της έμπνευσης σας
Ποιο είναι το ζητούμενο του διαγωνισμού;
Δημιουργήστε μια original συνταγή (twist) ενός κλασικού cocktail, βασιζόμενοι σε 3 πυλώνες: Sustainability - Zero Waste - Eco-friendly.
-
Οι 3 αυτοί πυλώνες απασχολούν πολύ την κοινωνία μας, όπως επίσης κρύβονται πίσω από την φιλοσοφία του AMAZZONI GIN.
-
Χρησιμοποιώντας ως βάση το AMAZZONI GIN ή το AMAZZONI GIN RIO NEGRO δημιουργήστε μια παραλλαγή ενός κλασικού κοκτέιλ το οποίο να βασίζεται στους πυλώνες αυτούς, ώστε να συνδέεται με την φιλοσοφία του AMAZZONI GIN και να εντάσσεται στους κανόνες του διαγωνισμού.
-
Μεταδώστε όσο γίνεται περισσότερο την ευαισθησία του Gin Amazzoni για τη διάσωση του δάσους του Αμαζονίου.
Το ταξίδι στη Βραζιλία - ο μεγάλος τελικός
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βραζιλία, οι εθνικοί νικητές και άλλοι καλεσμένοι θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, τα έθιμα της, τις συνήθειες και τα τοπικά συστατικά (και ίσως εμπνευστείτε για ένα νέο κοκτέιλ) και να επισκεφθείτε το περίφημο αποστακτήριο Amázzoni, το σπίτι μας!
Δήλωσε Συμμετοχή Εδώ
Πληροφορίες για το Amazzoni Gin.
Δείτε εδώ, πού μπορείτε να προμηθευτείτε το Amazzoni Gin
Όσοι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο προϊόν να επικοινωνήσουν με την Trinity Wines στα:
email: info@trinitywines.gr | τηλ: 22990 040630
Ο διαγωνισμός στοχεύει να υποστηρίξει το Vem do Xingu, το οποίο είναι ένα δίκτυο ιθαγενών και παραποτάμιων τοπικών ενώσεων από τη Middle Land, Xingu στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου που εργάζεται για να ενισχύσει τη συμμαχία μεταξύ των κοινοτήτων και να διατηρήσει 9 εκατομμύρια εκτάρια δασών με πλούσια βιοποικιλότητα και πολιτισμό.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ (www.baracademy.gr) και διεκδικήστε μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό & το μεγάλο έπαθλο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό έως τις 30/9, 23:59 EET.
Ο διαγωνισμός φέτος θα έχει 2 νικητές που θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Βραζιλία και θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό (πληροφορίες στο τέλος).
α) Βραβείο “Best Drink”.
Ένας νικητής θα αναδειχθεί από την κριτική επιτροπή η οποία θα βαθμολογήσει την καινοτομία, τον τρόπο που θα αιτιολογήσει ο bartender την ιδέα πίσω από τη συνταγή, τη γεύση, το άρωμα και την εμφάνισή του.
β) Βραβείο “Best Digital Presence”.
Ένας νικητής θα επιλεχθεί για την εξωστρέφειά του στα social media!
Για την ψηφιακή κάλυψη του διαγωνισμού (digital engagement), θα πρέπει σε κάθε ποστ που θα ανεβαίνει στα social media να εμφανίζεται πάντα o στόχος της προστασίας του Αμαζονίου (Amazon Rainforest) (Τags & hashtags προς χρήση: @amazzonigin #amazzonigin #saveourforest #amazzonicompetition #amazzonicompetitiongreece)
Νικητής θα είναι εκείνος που θα έχει την καλύτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το cocktail του. Επεξηγηματικά, αυτό θα καθοριστεί από τον αριθμό των αναρτήσεων, τον αριθμό των likes και την ορθή χρήση των # hashtags. Στον Παγκόσμιο Τελικό ο νικητής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα παρουσιάσει ένα ποτό, αλλά δεν θα διαγωνιστεί για την διεκδίκηση του Παγκόσμιου Τίτλου.
Προκριματικός γύρος και δηλώσεις συμμετοχής: έως τις 30/09/23.
Οι συνταγές που θα προκριθούν στον τελικό, θα ανακοινωθούν έως τις 05/10/23 από τη σελίδα της Bar Academy στο Instagram και ο ελληνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 11/10/23 στο Tiki Bar Athens.
Κανόνες διαγωνισμού:
-
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους και μπορούν να λάβουν μέρος με μία (1) συνταγή εκφρασμένη σε ml (50ml, 25ml κτλ).
-
Οι συμμετέχοντες πρέπει να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη συνταγή cocktail χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 30ml AMAZZONI GIN ή AMAZZONI GIN RIO NEGRO.
-
Δεν επιτρέπονται μεταποιήσεις, ούτε στο ΑΜΑΖΖΟΝΙ Gin ούτε στο AMAZZONI GIN RIO NEGRO - θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο.
-
Επιτρέπονται τα homemade υλικά. Η συνταγή θα πρέπει να δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής λεπτομερώς, όπως επίσης να υπάρχει επαρκής ποσότητα από τα homemade υλικά για γευσιγνωσία των κριτών αν θελήσουν.
-
Τα κοκτέιλ θα πρέπει να παρασκευαστούν μπροστά στους κριτές και να μην είναι προπαρασκευασμένα.
-
Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι bartenders για να παρουσιάσουν το cocktail στον τελικό είναι 7 λεπτά - για όσους συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα έχουν βαθμούς ποινής (δείτε τον αντίστοιχο πίνακα παρακάτω).
-
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν δέκα (10) λεπτά στον χώρο προετοιμασίας πριν διαγωνιστούν και πέντε (5) λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους στο μπαρ πριν διαγωνιστούν.
-
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν το Cocktail τους στον τελικό εκτός από τα AMMAZONI GIN.
-
Ποτήρια και εργαλεία οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους, θα υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία από την οργάνωση (Shaker, Bar Spoon, Muddler & Blender, καλαμάκια, μαχαίρια και επιφάνειες κοπής) και ποτήρια (Collins 400ml, Martini 240ml, Double Old Fashioned 360ml).
-
Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο www.baracademy.gr
-
Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους κανονισμούς αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρεία και κάθε απόφασή της θα είναι τελική.
-
Σε περίπτωση ισοβαθμίας καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στη γεύση, το άρωμα και την εμφάνιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία το άθροισμα στη δημιουργικότητα και την τεχνική κατάρτιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νικητής.
-
Για την ψηφιακή κάλυψη του διαγωνισμού (digital engagement), θα πρέπει σε κάθε ποστ που θα ανεβαίνει στα social media να εμφανίζεται πάντα o στόχος της προστασίας του Αμαζονίου (Amazon Rainforest) (Τags και hashtags προς χρησιμοποίηση: @amazzonigin #amazzonigin #saveourforest #amazzonicompetition #amazzonicompetitiongreece)
Τελικός
Όσοι προκριθούν στον τελικό θα πρέπει να φτιάξουν 4 ίδια cocktail, 3 για τους κριτές και ένα για φωτογράφισή του σε 7 λεπτά, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στο Tiki Bar Athens.
Οι κριτές
- Arturo Isola, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Amázzoni Gin
- Γιάννης Πετρής, ιδιοκτήτης του Tiki Bar, bartender με μεγάλη πορεία στον χώρο των cocktail bars της Αθήνας
- Μιχαήλ Άγγελος Ζεϊμπέκης, RnD at Line Athens
Βαθμολόγηση
Η βαθμολόγηση των συμμετεχόντων θα γίνεται με βάση τις παρακάτω κατηγορίες, από τη συνολική βαθμολογία θα αφαιρούνται οι πόντοι ποινής που αναλύονται παρακάτω.
Θεματική (15 πόντοι)
Το θέμα του διαγωνισμού είναι “Δημιουργήστε ένα twist classic, καινοτόμο κοκτέιλ βασιζόμενοι σε 3 βασικούς πυλώνες (sustainability, zero waste, eco-friendly).” Σε αυτή την κατηγορία θα βαθμολογηθείτε για το πόσο καλά τεκμηριώσατε τη χρήση των συστατικών και το τελικό cocktail με σχέση με το θέμα του διαγωνισμού.
Εμφάνιση (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η εμφάνιση του cocktail. Η γαρνιτούρα, το ποτήρι και οποιουδήποτε είδους συνοδευτικό ή ειδικό σερβίρισμα.
Γεύση (30 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η ισορροπία των συστατικών και πόσο αυτά διακρίνονται ("φαίνονται") μέσα στο cocktail. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί 7 συστατικά, θα πρέπει και τα 7 να διακρίνονται.
Αυθεντικότητα (10 πόντοι)
Στη συγκεκριμένη κατηγορία βαθμολογείται το πόσο πρωτότυποι είναι οι συνδυασμοί που έχει κάνει ο/η Bartender, αν έχουμε ξαναδεί τους αντίστοιχους συνδυασμούς υλικών ή αν απλά έχει κάνει μια παραλλαγή ενός cocktail.
Τεχνική Κατάρτιση (10 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται το πόσο καλά και σωστά χειρίζεται ο/η bartender τα εργαλεία του, πόσο καλά και σωστά χρησιμοποιεί τις μεθόδους ανάμιξης, ποσό σταθερός και σίγουρος για αυτά που κάνει είναι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.
Επικοινωνία (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζει ο bartender το cocktail. Προσπαθήστε να “πουλήσετε” τη δημιουργία σας έτσι όπως θα το κάνατε στο Bar που εργάζεστε.
Παρουσίαση (20 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τη συνολική εντύπωση που μας άφησε η παρουσίαση του/της bartender, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπε, το πόσο περιεκτικά και ουσιώδη ήταν όσα έκανε, αν είχε ροή και συνοχή η παρουσίασή του. Και το πόσο καλά έχει προετοιμαστεί.
Πόντοι ποινής
Τελικός χρόνος |
Πόντοι ποινής από κάθε κριτή |
7:01-7:20 |
1 |
7:21-7:40 |
2 |
7:41-8:00 |
5 |
8:01-9:00 |
10 |
9:01-9:30 |
25 |
9:31 και πάνω |
Ακύρωση διαγωνιζόμενου |
Έπαθλο νικητών:
Οι 10 φιναλίστ θα λάβουν δώρο από μια φιάλη AMAZZONI GIN.
Οι 2 νικητές θα ταξιδέψουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για 5 ημέρες, όπου θα επισκεφθούν το αποστακτήριο Amazzoni και θα παρευρεθούν στον παγκόσμιο τελικό.
Οι νικητές θα πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την είσοδο στη χώρα της Βραζιλίας καθώς να τηρούνται και όποιο περιορισμοί- κανονισμοί σε υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν κάποια από τα παραπάνω δεν τηρηθούν τότε το έπαθλο πάει στους επόμενους κατά σειρά νικητές.
Δήλωσε Συμμετοχή Τώρα
Για ερωτήσεις και απορίες επικοινωνήστε με την Bar Academy
τηλ. Κέντρο: 210 6400 540
email: info@baracademy.gr
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Trinity Wines σε συνεργασία με τη Bar Academy Hellas