Marie Brizard Cocktail Competition 2022
Το Marie Brizard προσκαλεί όλους τους bartenders σε έναν διαγωνισμό δημιουργικότητας με θέμα:
Παρουσιάστε το επόμενο cocktail trend μέσα από ένα cocktail.
Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό έως τις 4/6/22.
Παράταση υποβολής συμμετοχών έως Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022
Δημιουργήστε μια πρωτότυπη συνταγή cocktail (μέ ή χωρίς αλκοόλ) που εκφράζει το όραμα σας για το επόμενο cocktail trend
και κερδίστε μία θέση στον Παγκόσμιο τελικό που θα λάβει χώρα στο Παρίσι τον Οκτώβριο, μία τριήμερη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
Ο μεγάλος νικητής του Παγκόσμιου διαγωνισμού θα κερδίσει 2000 ευρώ και ένα ταξίδι στη Μαρτινίκα!
Ποιο είναι το ζητούμενο και οι κανόνες:
- ♦ Οι συμμετέχοντες πρέπει να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη συνταγή cocktail χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 30ml Marie Brizard λικέρ ή σιρόπι.
- ♦ Τα υπόλοιπα συστατικά μπορεί να είναι οποιοδήποτε προϊόν/brand της εταιρείας ΒΣ Καρούλιας.
Η κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει την καινοτομία, τον τρόπο που θα αιτιολογήσει ο bartender την ιδέα πίσω από τη συνταγή, τη γεύση, το άρωμα και την εμφάνισή.
Προκριματικός γύρος και δηλώσεις συμμετοχής:
από 18/5/22 έως 6/6/22
Τρόπος συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6/6/22 23:59 EET μέσω της φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.
Φόρμα Συμμετοχής στο Διαγωνισμό Marie Brizard Cocktail Competition
Οι συνταγές που θα προκριθούν στον τελικό, θα ανακοινωθούν έως τις 14/6/22 από τη σελίδα της Bar Academy στο Instagram και ο ελληνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 20/6/22 στην Αθήνα.
Κριτές:
- ♦ Γεωργακοπούλου Γεωργία, Bar Manager - The Clumsies
- ♦ Δημαράς Βασίλης, F&B EDITOR - TRAVEL.GR // OLIVE MAGAZINE// FNL GUIDE
- ♦ Τσολακίδης Δώρης, W.S.Karoulias Head of Marketing
- ♦ Φράγκος Παναγιώτης, W.S.Karoulias S.A. Spirit's Brand Ambassador // Bar Academy Athens Instructor
Τελικός:
Όσοι προκριθούν στον τελικό θα διαγωνιστούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Electra Palace (Αθήνα).
Εκεί θα πρέπει να φτιάξουν 4 ίδια cocktail για τους 4 κριτές τους σε 7 λεπτά.
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι:
(με αλφαβητική σειρά)
- ► Αντωνιάδης Νικόλαος
- ► Δορμπαράκης Κωνσταντίνος
- ► Καραμάνης Θάνος
- ► Μακρής Μιχάλης
- ► Μαντζανάς γιώργος
- ► Σιδέρης Θάνος
- ► Σπύρου Αντώνης
- ► Στεργίου Άγγελος
- ► Τσιγαλού Λαμπρινή
- ► Φίνος Αλέξανδρος
-
Οι αναπληρωματικοί:
- Άγγελος Πέτσις
- Γιάννης Σαράντης
- Νίκος Κωστάκης
- Γεώργιος Παπαδημητρίου
Έπαθλο νικητή:
Ένα 3ήμερο ταξίδι στο Παρίσι και συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό του Διαγωνισμού στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2022. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ως έπαθλα 2.000 ευρώ και ένα ταξίδι στη Μαρτινίκα.
Δείτε το teaser του Παγκόσμιου διαγωνισμού
Κανόνες διαγωνισμού:
- Επιτρέπονται τεχνικές αρωματισμού των προϊόντων Marie Brizard (homemade παραλλαγές των σιροπιών και λικέρ). Η συνταγή θα πρέπει να δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής.
- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους και μπορούν να λάβουν μέρος με μία (1) συνταγή εκφρασμένη σε ml (50ml, 25ml κτλ).
- Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους οι bartenders για να παρουσιάσουν το Cocktail στον τελικό είναι 7 λεπτά. Για όσους συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα αφαιρούνται βαθμούς ποινής από την τελική βαθμολογία (δείτε τον αντίστοιχο πίνακα παρακάτω).
- Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν δέκα (10) λεπτά στον χώρο προετοιμασίας πριν διαγωνιστούν και πέντε (5) λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους στο μπαρ πριν διαγωνιστούν.
- Το Cocktail θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 30ml Marie Brizard. Αρμόδια για τα υλικά είναι οι κριτική επιτροπή.
- Επιτρέπεται η χρήση homemade προϊόντων τα οποία όμως θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για δοκιμή και έγκριση από τους κριτές πριν την παρουσίαση και ο τρόπος παρασκευής του/των homemade υλικού/ών θα πρέπει να αναφέρεται στη φόρμα συμμετοχής.
- Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν το Cocktail τους στον τελικό εκτός από τα Marie Brizard.
- Ποτήρια και εργαλεία οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους, θα υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία από την οργάνωση (Shaker, Bar Spoon, Muddler & Blender, καλαμάκια, μαχαίρια και επιφάνειες κοπής) και ποτήρια (Collins 400ml, Martini 240ml, Double Old Fashioned 360ml).
- Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο www.baracademy.gr
- Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους κανονισμούς αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρεία και κάθε απόφασή της θα είναι τελική.
- Σε περίπτωση ισοβαθμίας καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στη γεύση, το άρωμα και την εμφάνιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία το άθροισμα στη δημιουργικότητα και την τεχνική κατάρτιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νικητής.
Βαθμολόγηση
Η βαθμολόγηση των συμμετεχόντων θα γίνεται με βάση τις παρακάτω κατηγορίες, από τη συνολική βαθμολογία θα αφαιρούνται οι πόντοι ποινής που αναλύονται παρακάτω.
Θεματική (15 πόντοι)
Το θέμα του διαγωνισμού είναι “Παρουσιάστε το επόμενο cocktail trend μέσα από ένα cocktail.” Σε αυτή την κατηγορία θα βαθμολογηθείτε για το πόσο καλά τεκμηριώσατε τη χρήση των συστατικών και το τελικό cocktail με σχέση με το θέμα του διαγωνισμού.
Εμφάνιση (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η εμφάνιση του cocktail. Η γαρνιτούρα, το ποτήρι και οποιουδήποτε είδους συνοδευτικό ή ειδικό σερβίρισμα.
Γεύση (30 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η ισορροπία των συστατικών και πόσο αυτά διακρίνονται ("φαίνονται") μέσα στο cocktail. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί 7 συστατικά, θα πρέπει και τα 7 να διακρίνονται.
Αυθεντικότητα (10 πόντοι)
Στη συγκεκριμένη κατηγορία βαθμολογείται το πόσο πρωτότυποι είναι οι συνδυασμοί που έχει κάνει ο/η Bartender, αν έχουμε ξαναδεί τους αντίστοιχους συνδυασμούς υλικών ή αν απλά έχει κάνει μια παραλλαγή ενός cocktail.
Τεχνική Κατάρτιση (10 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται το πόσο καλά και σωστά χειρίζεται ο/η bartender τα εργαλεία του, πόσο καλά και σωστά χρησιμοποιεί τις μεθόδους ανάμιξης, ποσό σταθερός και σίγουρος για αυτά που κάνει είναι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.
Επικοινωνία (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζει ο bartender το cocktail. Προσπαθήστε να “πουλήσετε” τη δημιουργία σας έτσι όπως θα το κάνατε στο Bar που εργάζεστε.
Παρουσίαση (20 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τη συνολική εντύπωση που μας άφησε η παρουσίαση του/της bartender, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπε, το πόσο περιεκτικά και ουσιώδη ήταν όσα έκανε, αν είχε ροή και συνοχή η παρουσίασή του. Και το πόσο καλά έχει προετοιμαστεί.
Πόντοι ποινής
για υπέρβαση του χρόνου παρουσίασης (7 λεπτά) της συνταγής
Τελικός χρόνος |
Πόντοι ποινής από κάθε κριτή |
7:01-7:20 |
1 |
7:21-7:40 |
2 |
7:41-8:00 |
5 |
8:01-9:00 |
10 |
8:01-8:30 |
25 |
8:31 και πανω |
Ακύρωση διαγωνιζόμενου |